MELDKAMER

Meldkamer Evenementen,

In Stiens is ook de nieuwe meldkamer voor evenementen gevestigd.  Vanuit deze meldkamer kunnen landelijk evenementen worden ondersteund met communicatie en tijdelijke camerasystemen. Naast de communicatie en camerasystemen is er ook de beschikking over gps volgsystemen. Dit zijn kleine ontvangers die een gebruiker mee kan nemen waarna deze zichtbaar worden op de schermen. In Friesland is een compleet digitaal communicatienetwerk dagelijks ter beschikking.  Buiten Friesland kunnen tijdelijk repeaters (steunzenders) worden geplaatst waarna de koppeling met de meldkamer kan worden gemaakt.  De meldkamer in Stiens beschikt over 2 ruime centralist plaatsen. Met behulp van het digitale netwerk kunnen kanalen (gespreksgroepen) gescheiden worden aangestuurd. Tijdens het carnaval in het zuiden zijn diverse geslaagde proeven al gedaan. Er kon prima worden gecommuniceerd met de meldkamer in het Noorden van het land. 

Afgelopen jaar is de meldkamer aangesloten op het glasvezelnetwerk, daardoor kunnen ook camera's hier op afstand worden gekoppeld. Dit was tot op heden alleen maar mogelijk met camera's in Leeuwarden, door glasvezel wordt dit nu ook landelijk mogelijk.

Jaarlijks worden diverse evenementen ondersteund vanuit de meldkamer zoals de visserijdagen in Harlingen, Sinterklaas intocht Leeuwarden en de admiraliteitsdagen in Dokkum.  Door de toepassing van deze nieuwe meldkamer bieden wij een compleet pakket.

View the embedded image gallery online at:
http://commandowagen.eu/meldkamer#sigFreeId70bc4ee523