Info

 Informatie

FE Telecom is sinds 2013 gevestigd in Stiens. Op 1 maart 1986 werd het bedrijf opgericht door Johan de Haan.  Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot marktleider voor complete mobiele ondersteuning met camera en communicatievoorzieningen bij evenementen. Het bedrijf is landelijk actief bij grote evenementen, zo wordt ondermeer jaarlijks de ondersteuning gegeven bij Sneekweek, Concert at Sea in Zeeland maar ook Bospop in Limburg. Opdrachtgevers zijn vele organisaties, maar ook de overheidsdiensten zoals Politie, Brandweer en Geneeskundige Diensten.

Geschiedenis,

Het bedrijf is op 1 maart 1986 opgericht en had als hoofdactiviteit het verzorgen van drive-in shows en geluidinstallaties bij evenementen. Dit werd later ondermeer uitgebreid met de zogenoemde PA-installatie voor artiesten en bands.  Hoewel dit al lang niet meer de hoofactiviteit is wordt nog steeds tot op de dag van vandaag audio volledig ondersteund. 

In de jaren 90 werd een kleine vrachtwagen omgebouwd tot evenementen truck, dit was eigenlijk het ontstaan van de zogenoemde commandowagens. Bij evenementen werd in de loop van de jaren de veiligheid een steeds belangrijker item, communicatie en cctv (camera's) werden ook steeds meer toegepast op evenementen.  Deze verandering in de markt zorgde voor meer aanvraag en dus meer voertuigen.  FE Telecom nam eind 1999 een commandovoertuig over van de brandweer en stripte deze volledig waarna het voertuig werd volgebouwd met nieuwe apparatuur, met dit voertuig werden toen ook evenementen buiten Friesland verzorgd.  Toch de grote opdrachten kwamen binnen na de aanschaf van de huidige VC1, een vrachtwagen met een gesloten laadbak van maar liefst 8.5 m, dit voertuig werd omgebouwd als mobiele meldkamer en zorgde voor een stroomversnelling van het bedrijf. 

In 2009 was het eerste nieuw geleverde voertuig voor FE Telecom een feit, het was een aanhanger en werd volledig op maat gebouwd door een carrosseriebouwer naar de behoeften en wensen van FE Telecom.  In 2010 werd de eerste nieuwe truck in de geschiedenis van het bedrijf geleverd door Volvo, (De VC-02).  In 2011 werden twee bestaande voertuigen vervangen en werd het wagenpark fors uitgebreid met 3 nieuwe bestelwagens van Mercedes-Benz.   

Helaas werd de huisvesting in Beetgumermolen een groot probleem. De bestaande loods in Beetgumermolen gaf geen stallingsmogelijkheden voor de voertuigen en apparatuur. In 2012 werd de eerste paal geslagen voor nieuwbouw in Stiens. Een mooie locatie direct aan de nieuwe haak om Leeuwarden.  Alle voertuigen kunnen nu binnen staan.  In 2016 werd het nieuwste voertuig in gebruik genomen, een uitschuifbare trailer met alle voorzieningen om op locatie groots te kunnen ondersteunen.