VC-10, Mobiele Commando Unit (MCU-01)

Mobiele Commando Unit (MCU) VC-10

In de zomer van 2016 is de MCU in gebruik genomen. Het eerste jaar voor de MCU was direct een groot succes. Omdat de MCU aan beide zijden uitschuift en vanbinnen is verlicht met blauwe ledverlichting straalt de MCU vanbinnen veel ruimte en rust uit. 

De MCU is uitgerust met een meldkamer die plaats biedt aan 6 centralisten. Iedere centralist heeft zijn eigen werkstation met twee mobilofoons en vier grote lcd-schermen voor HD-camerabeelden, FE Telecom gps-tracers weergave of eigen intranet en/of site. Daarnaast biedt de CoPi ruimte naast de centralisten werkstation plaats aan een journaalschrijver of operationeel leider met eigen werkplek. 

Naast de CoPi ruimte bevindt zich een ruim opgezette overlegruimte. Deze bied plaats aan max. 16 personen, vier grote LCD monitoren voor HD camerabeelden, buienradar, plattegronden, instructies u kunt uw eigen laptop scherm uitbreiden met één van de grote LCD schermen. 

De MCU heeft op als laatste nog de accommodatie voor de ondersteunende medewerkers van FE Telecom met keuken incl. Koffiemachine en koelkast, portofoonuitgifte, slaapaccommodatie voor twee personen, douche & toilet en is hierin de serverruimte met o.a. de HD-recorders voor de camerabeelden gerealiseerd. 

Op het dak van het voertuig bevindt zich een pompmast met camera's, antennes en verlichting om het werkterrein om de MCU te verlichten. De MCU is tevens uitgerust met noodaccu’s en een noodaggregaat met een capaciteit van 6.000 wat.

Daarnaast kan het voertuig worden voorzien met HD-camera’s voor het gebied dat u in beeld wilt brengen. Deze camera’s zijn allemaal in HD en 360 graden bestuurbaar vanaf ieder werkstation in de CoPi ruimte. Camera's kunnen overal gedraad en on-gedraad worden geplaatst zodat u binnen enkele dagen een compleet festivalterrein of binnenstad gecentraliseerd in de CoPi ruimte in beeld krijgt. 

Buiten de camera's om kan het voertuig worden voorzien van digitale en analoge portofoons. Voor de communicatie met uw agenten, beveiligers, productie collega's, verkeersregelaars, EHBO, brandwachten enz.  

Overige:

Eigen netwerk, printer, mobilofoons, portofoons, HD camera's, eigen noodstroom, koffieautomaat, climatecontrol.

Promotievideo van de Mobiele Commando Unit

Afbeeldingen: