VC-01, Commandowagen (uit dienst)

VC1 Commandowagen

De VC1 is het oudere kleine broertje van de VC2. De VC1 is een Volvo FH12 truck met gesloten opbouw. 

Het eerste gedeelte van de VC1 is een kleine overlegruimte tot vier personen met kleine keuken met magnetron en koffiefaciliteiten. Daarnaast beschikt de overlegruimte over een kluis en groot lcd-scherm waar alle camerabeelden in rasters kunnen worden weergegeven. Zo heeft u tijdens een klein veiligheidsoverleg direct alle beelden ter beschikking.

 

Naast de overlegruimte is de entree. Vervolgens begeeft u zich in een meldkamer (CoPi ruimte) waar plaats is voor één video operator, een centralist en journaalschrijver. De meldkamer is voorzien van twee werkstations en genoeg monitoren om de analoge camerabeelden op te projecteren. Ook kunt u met de werkstations het weer raadplegen of inloggen op uw eigen werksystemen. 

Het derde compartiment wordt aangeduid als TD. Hierin is de serverruimte gerealiseerd en is de werkplaats voor de ondersteunend technisch medewerker van FE Telecom gevestigd. Tevens kunnen hier de FE Quads in worden vervoerd.

Naast de camerabeelden die tevens 360 graden kunnen worden gedraaid vanuit de CoPi ruimte zijn er meerde mobilofoons aanwezig om sturing te geven aan de portofoon kanalen waar de CP-leiding aan geeft. Daarnaast zijn er faciliteiten zoals een printer, eigen netwerk, telefooncentrale, video recorders, internet (4G, of vast) en repeaters voor het digitale of analoge portofoonnetwerk aanwezig. 

De VC1 kan uitgerust worden met analoge camera’s. Uiteraard kunt u vele portofoons toevoegen bij de VC1. Het voertuig beschikt over vele repeaters waardoor u een overzichtelijke portofoonstructuur kunt toepassen. De portofoons kunnen zowel analoog als digitaal zijn. Als het nodig is kunnen wij de VC1 leveren met enkele honderden portofoons en accessoires. 

De VC1 beschikt ook over zijn eigen noodstroomvoorziening. Bij korte stroomuitval schakelen automatisch de noodaccu's in. Bij een langere stroomonderbreking kan de vrachtwagen als aggregaat fungeren waardoor er altijd stroom ter beschikking is. Tevens is het voertuig voorzien van climatecontrol. Voor optimaal ligt beschikt de VC1 over een twaalf meter hoge pompmast met werkverlichting voor buiten het voertuig, antennes en twee vaste analoge camera's.

Als extra beschikt de VC1 over een audioinstallatie die kan fungeren als omroepinstallatie bij een start/finish voor een sportevenement e.d. 

* per 01-01-2019 is de VC-01 buiten dienst genomen. De VC-14 is de vervangende trailer.